Καινούργια μέτρα για τον Covid_19……

Καινούργια μέτρα για τον Covid_19……

Καινούργια μέτρα για όλους, μικρούς και μεγάλους. Στερήσεις όμως για όλους άλλα για τα παιδιά ίσως να είναι διαφορετικά. Εκεί που περιμέναν οι γονείς τα Σαββατοκυριάκα να βολτάρουν  σε ένα πάρκο, ένα παιχνιδότοπο, ένα παιδικό πάρτυ να χαρούν τα παιδιά τους αλλά και τα παιδιά τους γονείς τους τώρα δεν μπορούν.  Ακόμα και στο πάρκο της γειτονιάς δεν θα μπορούν να πάνε. Όλα αυτά για την πανδημία.

Την ψυχολογία  του παιδιού όμως δεν την σκέφτηκε κανείς. Πόσο μπορεί να επηρεάσει ένα παιδί να στερείται την παιδικότητα του. Να μπορεί να βολτάρει με την οικογένεια του, να βρεθεί με φίλους, να γελάσει και να  περάσει όμορφα μακριά από  την φοβία μήπως κάποιος από αυτούς που θα βρεθεί ίσως έχει τον ιο. Μέτα από όλα αυτά κλείνουν και οι δραστηριότητες του απογεύματος. Ήρθε και έδεσε όλο αυτό στην ψυχολογία των παιδιών. Όλη μέρα στο σχολείο σε αποστάσεις και μέτρα,  τους δάσκαλους να τους τρέχουν με τα αντισηπτικά. Ήρθε και το απόγευμα εκεί που θα χαλάρωναν και να άλλαζαν για λίγη ώρα διάθεση….. Σταμάτησε και αυτό…. 

Πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά αυτής της εποχής να στερούνται όλα αυτά αφού όλοι ξέρουμε ότι η κάθε ηλικία έχει τις ανάγκες της. Άραγε σε λίγα χρόνια που θα περάσει όλο αυτό , θα φύγει η πανδημία και το παιδάκι μας θα μεγαλώσει  θα είναι όλα όπως πρίν; Δυστυχώς όχι. Από παιδί  θα γίνει έφηβος.  Επειδή είναι σημαντικό τα παιδιά μας να έχουν καλή ψυχολογία   θα ήταν χρήσιμο να  ανεβάζουμε την ψυχολογία των παιδιών και να κάνουμε  μαζί τους πράγματα  μέσα στο σπίτι μας. Να παιρνάμε όμορφα, οικογειακά και αγαπημένα.

Ας μην ξεχνάμε ότι το σπίτι μας είναι πάντα καθαρό, χωρίς μικρόβια, χωρίς μάσκες και κυρίως τριγυρισμένο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η κάθε στιγμή  είναι σημαντική και  πολύτιμη στην παιδική ηλικία.  Ειδικά στην  ψυχολογία του  παιδιού.  Για αυτό ας δώσουμε στα παιδιά  μας στιγμές που θα  τους μείνουν αξέχαστες. Η ζωή είναι στιγμές.

Μαρία Παναγή – Νηπιαγωγός 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *